Hoții de lux scapă de pușcărie! Liber la evaziune fiscală!

Deputatul Mitralieră a mai dat o lovitură în Parlament! El a inițiat un proiect de lege prin care îi ajută pe marii evazioniști să scape de închisoare dacă dau banii furați înapoi. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport favorabil, cu 13 voturi pentru (PSD, ALDE, UDMR), 3 împotrivă (USR) şi 3 abţineri (PNL) pe proiectul de lege al deputatului PSD Cătălin Rădulescu, proiect care prevede că persoanele care comit evaziune fiscală şi nu sunt recidiviste pot scăpa de urmărirea penală dacă plătesc prejudiciul la timp.

„În cazul săvărşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală”, prevede un amendament adoptat în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Prejudiciul poate fi plătit în termen de un an, iar judecătorul poate extinde motivat acest termen până la trei ani. Proiectul a fost adoptat de Senat pe 29 mai 2018. Camera Deputaţilor este vor decizional în acest caz. Mâine plenul va da un vot final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *