Iată că se poate! După ce s-a  vehiculat demiterea președintelui CNAS, sistemul cardului de sănătate a devenit funcțional vineri, nu luni, așa cum preconiza Sorina Pintea

Teama pierderii postului se pare că funcționează ireproșabil. Așa se face că la doar o zi după ce s-a vehiculat ideea demiterii președintelui CNAS, sistemului cardului de sănătate a fost repornit, după 19 zile de nefuncționare.

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate anunțaseră, ieri, că se fac „testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual”, după ce sistemul informatic a cunoscut cea mai gravă avarie de la darea lui în folosință și până în prezent.

În tot acest interval, medicii de familie s-au plâns că nu și-au putut valida seriviciile prestate și că au fost nevoiți să trimită acasă o parte dintre pacienți, din cauză că riscau să achite din buzunar contravaloarea serviciilor care nu puteau fi înregistrate în sistem. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara, joi seară, că speră ca sistemul să fie funcțional cel târziu începând de luni.

Joi, premierul Viorica Dăncilă a cerut demisia sau demiterea lui Vulcănescu, însă președintele interimar al CNAS a declarat, potrivit agerpres.ro, că nu ia în calcul o demisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *