Iată ce pilule ne îngraşă

 

Când greutate corporală o ia razna iar kilogramele în plus se acumulează văzând cu ochii trebuie căutate cauzele şi luate măsuri pentru că sănătatea este în pericol. Specialiştii susţin că în afara greşelilor alimentare, unele pastile au proprietatea de a favoriza supraponderalitatea.

 

 

Procesul normal de metabolizare al unor pastille poate suporta modificări în timp sau poate fi defectuos încă de la începutul anumitor tratamente.  Ce-i drept că astfel de situaţii nu sunt foarte frecvente şi că de vină pentru faptul că ne îngrăşăm este, în principal, alimentaţia necontrolată.

 

 

Somniferele scad energia

Persoanele care recurg la somnifere pentru a putea dormi se confruntă, deseori, cu stări de somnolenţă diurne şi nu întotdeauna obţin un somn odihnitor. Astfel, energia organismului scade şi, implicit, se reduce şi energia  necesară arderii caloriilor. Astfel, vă puteţi alege cu câteva kilograme în plus chiar dacă nu v-aţi modificat obiceiurile alimentare. Cam acelaşi efect îl au şi pastilele menite să trateze alergiile şi antidepresivele.

 

Insulina sporeşte apetitul

Deseori diabeticii, când le scade glicemia, au accese în care apetitul pare  imposibil de ţinut în frâu. Mai mult, unii diabetici acumulează câteva kilograme în plus în primul an de tratament cu insulină. În astfel de situaţii trebuie să vorbiţi cu medicul pentru o eventuală schimbare a tratamentului.

Antireumaticele pot dăuna siluetei

Tratamentul reumatismului şi al inflamaţiilor cronice vă poate aduce câteva kilograme în plus dacă este bazat pe corticosteroizi. Se pare că aceste medicamente  transformă energia în celule grase şi chiar generează un apetit mai crescut.

 

Antihipertensivele frânează arderea caloriilor

 

Pilulele menite să ţină în frâu tensiunea arterială pot genera, ca efecte adverse, stări de oboseală, ceea ce înseamnă că veţi face mai puţină mişcare şi, implicit, veţi arde mai puţine calorii decât în mod normal. Astfel, în urma tratamentului cu antihipertensive vă puteţi alege şi cu câteva kilograme în plus dacă nu sunteţi foarte atent la dietă. De asemenea, trebuie să discutaţi cu medicul o eventuală schimbare a tratamentului.

 

Puteţi acumula 2 kg într-o lună în care vă trataţi cu antidepresive

5% din cauzele de supraponderalitate sunt generate de medicamente

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.