Iată  ce trebuie să  faci pentru a arde rapid caloriile

 

Cu toţii facem, zilnic, o serie de  gesturi, conştient sau nu, care ne pot schimba fundamental viaţa. Dacă respectaţi câteva reguli simple în ceea ce priveşte aceste gesturi vă veţi accelera metabolismul, ceea ce înseamnă că veţi reuşi, în funcţie de dorinţă,  să slăbiţi  sau să vă menţineţi silueta.

Majoritatea persoanelor supraponderale sau obeze susţin că nu pierd în greutate deşi ţin, aproape permanent diete. De asemenea, ei au tendinţa de a invoca mereu  moştenirea genetic drept factor declanşator al acesteio stări. Indiferent care ar fi cauzele, există  o serie de  reguli pe care, dacă le urmaţi,  vă veţi accelera metabolismul  şi  veţi slăbi. În plus, trebuie să ţineţi  cont şi de  faptul că la fiecare 10 ani, rata metabolismului nostru scade cu 5-10%, aşa că, pe măsură ce înaintăm în vârstă ar trebui să reducem şi numărul de calorii consumate dacă dorim să ne menţinem normoponderali

Înfometarea nu ajută

Multe persoane văd în înfometare calea de a slăbi. Nutriţioniştii susţin că  această metodă este greşită şi încetineşte metabolismul, deci nu stimulează slăbirea. Prin înfometare organismul va intra într-un soi de “panică” şi va stoca orice mâncaţi. În plus, dacă nu respectaţi mesele principale ale zilei şi gustările, riscaţi să dezvoltaţi afecţiuni digestive Pentru a pierde în greutate trebuie să reduceţi numărul de calorii dar nu sub 1000 pe zi. Foarte important este şi să nu bei mult alcool pentru că acesta scade rata metabolică iar grăsimile se ard mai greu.

Apa  rece şi ceaiul verde, aliaţi

Bogat în cofeină, ceaiul verde are proprietatea de a grăbi arderea grăsimilor prin stimularea metabolismului. De asemenea, ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi şi flavonoizi şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la menţinerea sănătăţii.În plus, vă puteţi accelera metabolismul dacă beţi apă rece. Organismul va consuma, automat, mai multă energie pentru a o încălzi şi, astfel, veţi slăbi. Şi cafeaua are proprietatea de a ne creşte rata metabolică.

Fără proteine îţi distrugi musculatura

Adoptarea unei diete fără proteine nu este o soluţie.  Ele nu trebuie să lipsească din meniu pentru că ajută organismul să nu piardă masă musculară odată cu pierderea în greutate. De asemenea, proteinele  au şi proprietatea de a accelera arderea grăsimilor. Ideală este dieta echilibrată care, pe lângă proteine, include şi fructe şi legume. Pentru a accelera metabolismul şi a slăbi sănătos şi frumos, păstrând masa musculară, nu trebuie să ocoliţi alimentele bogate în fier. Fructele de mare, fasolea, spanacul şi cerealele integrale sunt surse naturale de fier. De asemenea, vitamina D ajută la conservarea masei musculare, aşa că trebuie să incluzi în meniu somon, ton, tofu şi cereale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *