Pe ce întrebare ar merge Băsescu pentru referendum

Ca urmare a faptului că președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că, aproape sigur, va face referendum pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, fostul președinte Traian Băsescu a precizat, marti seara, la Realitatea TV,  că, dacă ar fi la Cotroceni, nu ar risca „pe chestiuni de justiție și nici pe celebra întrebare cu fără penali în funcții publice”.

„Construcțiile care nu se bazează pe Constituție și lege sunt destinate să se prăbușeascăDe ce? Pentru că omul, tot asta ne spune Constituția, că își dobândește drepturile imediat după ce și-a executat sentința. Construcțiile care nu se bazează pe Constituție și lege sunt destinate să se prăbușească. (…)Cum să riști când știi că CCR îți dă în cap cu cărticica asta?”, a spus Băsescu.

El a precizat că, dacă ar fi în locul lui Iohannis, ar reveni la întrebarea referitoare la un parlament cu 300 de aleși, fără a face „greseala de a împinge la modificarea Constituției” cu un legislativ unicameneral.

„Aș rămâne pe cifra de 300. Vreți ca parlamentul Românie să aibă 100 de senatori și 200 de deputați. Asta nu mai implică modificarea Constituției. Un astfel de referendum sunt convins că ar trece. (…) Pun mâna în foc ca s-ar face cvorumul ca referendumul să treacă”, a declarat Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.