Iaurtul, alimentul care ne creşte imunitatea
Sistemul imunitar va avea numai de câştigat dacă îţi vei începe fiecare zi cu un pahar de iaurt. Răceala şi gripa te vor ocoli, iar dacă te vei îmbolnăvi, vei face forme uşoare. În plus şi afecţiunile digestive şi respiratorii vor fi prevenite.
Consumat cu regularitate, iaurtul remediază şi constipaţia, intoleranţa la lactoză, afecţiunile colonului sau infecţia cu Helicobacter pylori, „responsabilă” de apariţia ulcerului. Bacteriile rămase vii în iaurt transformă lactoza în acid lactic, iaurtul conţinând, spre deosebire de lapte, lactoză şi lactază ( acestea permit digerarea sa fără probleme). În plus, acest aliment scade nivelul de acid clorhidric din stomac.
Alungă stresul
Iaurtul este bogat în proteine digerabile, sărac în calorii şi în colesterol şi conţine o mare cantitate de minerale şi vitamine, ceea ce îl face recomandat pentru o dietă sănătoasă. Pe de altă parte, fermenţii din iaurt pot avea şi proprietăţi anticancerigene. Unii cercetători suţin că iaurtul previne stresul.
Lecuieşte candidozele
Candidozele (contractate de multe ori în urma unui tratament intensiv cu antibiotice), precum şi alte tipuri de infecţii vaginale se vor vindeca mult mai repede în cazul în care, pe lângă tratamentul instituit de medic, veţi face zilnic spălături locale cu iaurt, care au şi efect de calmare a iritaţiilor.
Întreţine oasele
Consumul frecvent de iaurt poate preveni osteoporoza. Cu atat mai mult, este indicat femeilor care se apropie de menopauză. De data aceasta, rolul cel mai important revine calciului si vitaminei D.
100 g de iaurt conţin: 6 g glucide, 4 g protide, 0-3,5 g lipide şi 160-175 mg de calciu