Iaurtul, alimentul care ne creşte imunitatea

 

 

 

Sistemul imunitar va avea numai de câştigat dacă îţi vei începe fiecare zi cu un pahar de iaurt. Răceala şi gripa  te vor ocoli, iar  dacă  te vei îmbolnăvi, vei face  forme uşoare. În plus şi afecţiunile  digestive şi respiratorii vor fi prevenite.

 

Consumat cu regularitate, iaurtul remediază şi constipaţia, intoleranţa la lactoză, afecţiunile colonului sau infecţia cu Helicobacter pylori, „responsabilă” de apariţia ulcerului. Bacteriile rămase vii în iaurt transformă lactoza în acid lactic, iaurtul conţinând, spre deosebire de lapte, lactoză şi lactază ( acestea permit digerarea sa fără probleme). În plus, acest aliment  scade nivelul de acid clorhidric din stomac.

Alungă stresul

Iaurtul este bogat în proteine digerabile, sărac în calorii şi în colesterol şi conţine o mare cantitate de minerale şi vitamine, ceea ce îl face recomandat pentru o dietă sănătoasă.  Pe de altă parte, fermenţii din iaurt pot avea şi proprietăţi anticancerigene. Unii cercetători suţin că iaurtul previne stresul.

Lecuieşte candidozele

Candidozele (contractate de multe ori în urma unui tratament intensiv cu antibiotice), precum şi alte tipuri de infecţii vaginale se vor vindeca mult mai repede în cazul în care, pe lângă tratamentul instituit de medic, veţi face zilnic spălături locale cu iaurt, care au şi efect de calmare a iritaţiilor.

Întreţine oasele

Consumul frecvent de iaurt poate preveni osteoporoza. Cu atat mai mult, este indicat femeilor care se apropie de menopauză. De data aceasta, rolul cel mai important revine calciului si vitaminei D.

100  g de iaurt conţin: 6 g glucide, 4 g  protide, 0-3,5 g lipide şi 160-175 mg de calciu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *