ÎCCJ ESTE AȘTEPTATĂ SĂ PRONUNȚE SENTINȚA ÎN DOSARUL „TURCENI-ROVINARI”

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) este așteptată să pronunțe astăzi sentința în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care fostul prim-ministru Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, iar fostul senator PSD Dan Şova, de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani. La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au solicitat pedepse cu închisoarea pentru cei doi.

În acest dosar, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe Victor Ponta, devenit astfel primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului, pe Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data comiterii faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, respectiv director general al Complexului Energetic Turceni.

În fapt, procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi Şova şi Asociaţii peste 180.000 lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care în realitate nu ar fi fost efectuate. Atât Victor Ponta, cât și Dan Șova, sunt judecați pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocați.

UPDATE: ÎCCJ a amânat pronunțarea sentinței pentru miercuri, 18 aprilie.

Sursa foto: DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *