ÎCCJ vrea intervenția CSM după scandalul  privind activitatea judecătorilor

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, în cadrul Adunării generale a judecătorilor, solicitarea intervenției CSM, având în vedere declarațiile recente referitoare la activitatea judecătorilor.

„La data de 25 iunie 2018, orele 13.00, Adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dezbătut unele chestiuni de actualitate privind  activitatea instanţei şi poziţiile publice exprimate la adresa  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătorilor ei, în conformitate cu dispoziţiile art.22 lit.f) din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În urma dezbaterilor care au avut loc, s-au hotărât următoarele:
1. Emiterea unei adrese către Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea exercitării atribuţiei prevăzute în art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii atunci când, prin diferite atitudini sau afirmaţii publice, sunt afectate independenţa, imparţialitatea sau reputaţia judecătorilor ori se creează suspiciuni nejustificate cu privire la acestea.

  1. Invitarea instituţiilor de presă scrisă şi audiovizuală să dea dovadă de echilibru atunci când preiau şi difuzează informaţii, nesusţinute de probe, cu privire la activitatea instanţelor judecătoreşti şi la conduita judecătorilor.
  2. Formularea unui apel, către persoanele şi instituţiile care lansează afirmaţii în spaţiul public, în sensul de a prezenta şi probele care le susţin afirmațiile”, se arată în comunicatul remis presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *