IGPR: Sute de amenzi, în cadrul unei ample acţiuni pentru protejarea fondului cinegetic naţional

Bilanţ al ultimelor 6 luni făcut de poliţiştii din structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat, pe parcursul unor acţiuni derulate în ultima jumătate de an care vizează protejarea fondului cinegetic naţional, aproape 600 de infracţiuni şi au aplicat peste 550 de sancţiuni contravenţionale, peste 500 de persoane fiind cercetate, a informat miercuri IGPR.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, în perioada menţionată, poliţiştii din toată ţara au ridicat zeci de mii de muniţii, arme letale de vânătoare, tone de carne de vânat şi exemplare de vânat, precum şi obiecte folosite în partidele de vânătoare.

„De la demararea acţiunii până la sfârşitul anului 2017, poliţiştii din structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 598 de infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cadrul dosarelor penale întocmite, sunt cercetaţi 504 cetăţeni români şi 20 de cetăţeni străini. Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 226 de arme letale, dintre care 41 deţinute în mod ilegal şi 66 de arme neletale supuse autorizării, dintre care 35 deţinute ilegal, peste 11.000 de muniţii letale şi neletale, 42 de laţuri, 11 mijloace de transport, aproape patru tone de carne de vânat, aproape 400 de exemplare de vânat din specii diferite, pulbere şi capse”, a precizat sursa citată.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/justitie/2018/01/24/igpr-sute-de-amenzi-in-cadrul-unei-ample-actiuni-pentru-protejarea-fondului-cinegetic-national–42485

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *