Îl salvează CCR pe Liviu Dragnea?

Modificările la Codul Penal și la Legea de funcționare a DNA operate de Coaliția PSD-Alde vor fi dezbătute astăzi la Curtea Constituțională după ce președintele Klaus Iohannis, dar și lideri ai Opoziției au atacat noile reglementări la CCR.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 4 iulie, modificările la Codul penal criticate de opoziție, reprezentanții magistraților și societatea civilă. Printre cele mai importante modificări sunt cele prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu. Proiectul de modificare a Codului penal a primit în plenul Camerei Deputaților, la doar o zi după votul din Senat, 167 voturi „pentru”, 97 voturi „împotrivă” și 19 abțineri.

O altă modificare controversată ar fi traficul de influență. Infracțiunea a fost redefinită în sensul că trebuie să fie vorba de pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii „de bani sau alte foloase materiale” (în forma actuală a Codului penal, era doar „de bani sau alte foloase”), iar promisiunea de a interveni să fie urmată de intervenția propriu-zisă (în forma actuală nu există această condiționare).

Unele modificări, cum ar fi dezincriminarea parțială a abuzului în seriviciu l-ar putea scăpa pe președintele PSD, Liviu Dragnea, de dosarul în care în primă instanță a fost condamnat la aproape 4 ani de închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *