Ilie Năstase nu s-a mai putut abține și le-a dat replica celor de la Charlie Hebdo

 

Ilie Năstase, fostul lider mondial din circuitul masculin, ca, de altfel, majoritatea românilor, a fost contrariat de caricatura Simonei Halep publicată în săptămânalul francez Charlie Hebdo după ce românca a câștigat competiția de la Roland Garos.

În ciuda  faptului că fostul campion mondial este recunoscut drept un tip foarte direct, temperamental, care spune fără menajamente ce gândește, prima lui reacție la gestul caricaturiștilor de la Charlie Hebdo a fost echilibrată: „Am văzut ce au făcut, dar e un jurnal de satiră, nici nu trebuie să le răspundem. Dacă ei consideră ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, deşi valorează peste 2 milioane de euro, înseamnă că sunt proşti. Ce să le spui proştilor? Nu are rost să le răspundem, să-i băgăm în seamă. Probabil că dacă lua trofeul vreo franţuzoaică nu mai făceau asta. E treaba lor. Nici nu merită să le mai răspundem. Cupa e la noi, e a românilor. Dacă ei consideră că trofeul de la Roland Garros e fier vechi, atunci să-l retragă. Dar fierul ăla vechi i-a costat destul de mult”.

Ulterior, Cătălin Ioan Berenghi, fost candidat independent la Primăria Capitalei şi un contestatar aprig al construirii celei mai mari moschei din Europa, a publicat pe contul său de Facebook o fotografie în care silueta folosită de caricaturiştii de la Charlie Hebdo pentru a o ilustra pe Halep arată, de această dată, un gest obscen. Inițiativa lui Berenghi a fost în asentimentul lui Ilie Năstase, așa că fostul campion mondial a distribuit fotografia, alături de un mesaj de susținere:  „Felicitări! Sunt de acord!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *