„Împăratul” Vlasov, Condamnare Record!

Probleme noi pentru cel supranumit Împratul! Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României – CCIR, a fost condamnat astzi de Curtea de Apel Bucureşti la 9 ani şi 10 luni închisoare, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia nu este definitiv ;i poate fi contestat la Instanța Supremă.

Conform DNA, în perioada 2008 – 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Vlasov a mai stat în pușcărie peste un an, după ce în 2016, Mihail Vlasov a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul privind promovarea în Parlament a unui proiect de lege care se referea la trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR. Potrivit procurorilor, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus o ”muncă asiduă” pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.