Impozitarea pensiilor speciale, aprobata in Comisia de muncă. Zegrean sustine ca masura este anticonstituionala si anunta revolta magistratilor

Comisia de Muncă de la Camera Deputatilor a  aprobat impozitarea, cu 50%, a pensiilor speciale ce  depăsesc 10.000 de lei si cu 30% a  celor mai mari de 7000 de lei.

Fostul sef al CCR, Augustin Zegrean, sustine că magistratii, vizati de această măsură, nu au pensii de serviciu si că acestia vor fi nemultumiti.

¨Nu pot să spun cât de constitutională ar fi, nu stiu ce vor să facă. Nu asta e marea problemă. Cel putin pentru judecători nu e o pensie specială, ci pensie de serviciu. Dacă se aplică un impozit covârsitor nu are sens să le mai dea o pensie de serviciu. Sigur că magistratii vor fi nemultumiti. Există o asociatie mondială care luptă pentru pensiile acestea. Meseria de magistrat e frustrantă, când s-au tabilit pensiile, nu se stia că sunt nesimtite? Nu poti calcula asa, cine cât câstigă. Trebuie văzut cât a făcut fiecare”, a spus Zegrean la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *