În așteptarea cererii de ridicare a imunității, Tăriceanu susține OUG 7 și afirmă că cei care protestează sunt dezinformați

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, întrebat despre protestele împotriva OUG 7, că sunt ”oameni care probabil sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării”.

Întrebat cum vede protestele diverselor categorii profesionale împotriva OUG 7, Tăriceanu a afirmat, pe de o parte, că sunt ”o formă de manifestare a democraţiei care caracterizează societatea românească în ziua de azi, ca o sporire a simţului civic”.

”Acestea sunt lucrurile bune, dar cred că funcţionează şi foarte bine diversiunea, dezinformarea şi oameni care probabil sunt de foarte bună credinţă cad în această plasă a dezinformării. Nu e specific României. Se întâmplă şi în alte părţi. Cred că cineva care este animat de spirit civic şi e foarte bine acest lucru, nu poate rămâne indiferent la ceea ce înseamnă cel mai grav act antidemocratic şi încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, printre care dreptul la un proces corect. Societatea trebuie să fie preocupată de acest lucru, să avem o justiţie corectă şi independtă, nu o justiţie care este folosită pe post de măciucă politică, aşa cum se întâmplă azi în România şi cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani, instrument politic de eliminare aproape fizică. Când spun fizică nu înseamnă totală, adică nu prin omorârea adversarilor, dar e suficient să-i bagi în închisoare sau alte metode un pic mai soft care au acelaşi lucru: distrugerea lor politică. Nu poate să fie justiţia într-o ţară europeană liberă şi democratică”, a adăugat liderul ALDE, citat de Mediafax.

Ordonanţa de Urgenţă 7/2019 din domeniul Justiţiei a dus la proteste în rândul magistraţilor, dar şi în rândul societăţii civile.

DNA a solicitat Senatului avizul pentru cercetarea penală a Lui Tăriceanu pentru luare d emită în dosarul Microsoft, dar cererea a fost blocată de Coaliția PSD-ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *