În București nu mai sunt locuri la ATI, anunță Prefectura Capitalei

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă, că Spitalul Colentina va deveni integral unitate COVID, iar medicii și asistenteții din școlile aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele COVID. El a susținut că aceste decizii au fost luate într-o ședință a prefecților cu șeful DSU, Raed Arafat.

Declarațiile prefectului:
„În București nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă.
Domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document și de mâine Spitalul Colentina va deveni în integralitate spital COVID, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Este o veste îmbucurătoare pentru că bolnavii erau luați din București și duși în altă parte. Știți că era un spital modular la Elias și funcționa așa cu un pic de sincope întrucât nu erau asigurați cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziția ca atât Spitalul Floreasca cât și Spitalul Elias să asigure aceste cadre medicale. Medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu, deci care nu mai au copii la școală, vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți cu COVID, drept care și aici va fi o suplimentare de cadre medicale”.

El a mai spus, la Digi 24, că în videoconferința cu prefecții Raed Arafat a mai informat că în România mai sunt „în jur de 20 de municipii” în care a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori și care „trebuie să ia de urgență” aceleași măsuri ca în București. El a exemplificat cu Zalău, Miercurea Ciuc, Bacău, Alexandria, Deva, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *