În ciuda pandemiei, mâine începe Târgul de Crăciun la Râmnicu Vâlcea!

În ciuda pandemiei, a incidenţei crescute de infectare cu SARS – CoV-2, există zone în ţară unde administraţiile publice locale nu au renunţat la decizia de a organiza Târgul de Crăciun. Râmnicu-Vâlcea se numără printre acestea.

Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat deja că va da startul sărbătorilor de iarnă fiind, cel mai probabil, prima din ţară care face acest pas, prin pornirea iluminatului festiv în municipiu sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 18:00. Momentul va coincide şi cu aprinderea luminilor în bradul de Crăciun amplasat ca în fiecare an în parcul din centrul oraşului, în Scuarul Mircea cel Bătrân. Tot sâmbătă se va deschide şi tradiţionalul Târg „Decembrie Magic”, în cadrul căruia au fost amplasate, de asemenea în zona centrală, 26 de căsuţe unde se vor vinde produse variate, de la jucării, la articole specifice perioadei şi sărbătorilor, dulciuri, produse apicole etc.

Autorităţile susţin că vor ţine cont, însă, de faptul că suntem în pandemie şi vor impune respectarea măsurilor instituite la nivel naţional în acest sens: „Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, accesul în Târgul „Decembrie Magic” se va face în baza unor reguli foarte stricte – purtarea măştii de protecţie şi distanţarea de siguranţă sunt obligatorii; vizitatorii trebuie să respecte marcajele, indicatoarele şi circuitele prestabilite; precum şi distanţarea fizică pentru clienţi în faţa standurilor; comercianţii vor dezinfecta regulat suprafeţele de expunere; iar în perimetrul târgului nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome specifice infecţiilor respiratorii (tuse, rinoree, febră, stare generală alterată)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *