În ciuda steagului roşu arborat, românii intră în mare: Mor pe capete!

Doi bărbați din Ialomița și Dâmbovița s-a înecat în mare luni în stațiunea Eforie Nord. Potrivit ISU Constanța, cele două persoane au fost scoase la mal din mare de către salvamari, în stațiunea Eforie Nord. La fața locului au intervenit echipaje ale SMURD și SAJ Constanța. Cei doi bărbați nu au răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul acestora. Este vorba de un bărbat de 28 de ani din județul Ialomița și de unul de 48 de ani din județul Dâmbovița.

Una dintre persoanele scoase din apă la Saturn, după efectuarea protocolului de resuscitare, a fost declarată decedată. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din judeţul Suceava.

Ce spun salvamarii

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa adresează cetăţenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative, specifice acestei perioade, astfel: nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine; scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului; respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie! evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte; evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare; nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.