În loc să oprească distrugerea pădurilor, ministrul Mediului vrea să omoare 140 de urși și să amendeze cetățenii care îi hrănesc

Jaful din pădurile României nu mai este o noutate pentru nimeni, cu excepția ministrului Mediului care pur si simplu nu e interesată de problemă. ​Logic, distrugerea pădurilor înseamnă că și puținele animale sălbatice care mai există caută noi adăposturi și surse de hrană. Și așa, au apărut în România „urșii gunoieri”, filmați și postați pe rețelele de socializare și incidentele în caer aceștia sunt implicați. Un prilej numai bun de mai face un ban grămadă din taxele de vânătoare sub pretextul că sunt un pericol pentru om și trebuie uciși.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat luni că a transmis spre publicare Ordinul de ministru prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de exemplare de urs, în condiţiile creşterii numărului de atacuri a acestor carnivore mari, menţionând că a solicitat Gărzii Naţionale de Mediu aplicarea de sancţiuni pentru entităţile care hrănesc ilegal aceste animale şi că, pe viitor, se vor da amenzi inclusiv cetăţenilor care fac acest lucru, relatează Agerpres.

„Trebuie să protejăm specia, să avem grijă şi de noi, de toţi cetăţenii. (…) Rămân dezamăgită şi, de multe ori, stupefiată atunci când mă uit la televizor şi văd (…) că alimentăm această tendinţă de a apropia ursul cât de mult de noi şi de a ne face rău. În loc să îl lăsăm în pace, îi aruncăm deşeurile produse de noi, dându-i posibilitatea să coboare de la munte la şes şi să intre în anumite oraşe unde nu gândeau cetăţenii că vor întâlni ursul în propria cale, pe stradă sau în propria gospodărie. (…) Astăzi am trimis deja către Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de intervenţie pe carnivora mare urs pentru un număr de 140 de exemplare”, a declarat Gavrilescu, la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *