În Shanghai s-a anunțat încheierea pandemiei COVID, dara carantinarea continuă

”Zero Covid”: Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia unităţilor de carantină), anunţ rapid ignorat pe internet pentru că o mare parte dintre cei 25 de milioane de locuitori sunt încă în izolare, relatează AFP.

China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic de la începutul pandemiei. Este, de asemenea, ultima mare economie planetară majoră care a rămas izolată de restul lumii cu restricţii anti-Covid, potrivit Agerpres.ro.

Pentru a face faţă acestui val al variantei Omicron potenţial fatală pentru mulţi vârstnici nevaccinaţi, Shanghai-ul, de departe cel mai afectat oraş, i-a plasat în izolare pe toţi locuitorii la începutul lunii aprilie.

Dar dificultăţile de acces la produse proaspete şi asistenţa medicală non-Covid au stârnit nemulţumiri puternice şi, în unele cazuri, chiar probleme cu autorităţile.

”Toate cele 16 districte din Shanghai au atins zero Covid în societate”, a anunţat marţi Zhao Dandan, vicedirectorul serviciilor municipale de sănătate.

În mod evident, cele aproximativ 1.000 de noi cazuri detectate în ultimele 24 de ore au fost toate detectate în unităţile de carantină şi nu în populaţia generală.

Autorităţile anunţaseră duminică o redeschidere ”în etape” a afacerilor începând cu această săptămână, fără a preciza însă amploarea.

Potrivit primăriei, doar 3,8 milioane de locuitori se află încă într-o formă dură de izolare, precum interdicţia de a-şi părăsi apartamentul sau complexul rezidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.