În timp ce Secția pentru judecători din CSM încearcă să spele fărădelegile lui Dragnea și Toader, sute de magistrați ies în fața instanțelor!

Întrunită de îndată după ce 30 de magistrați au cerut oprirea protestelor, Secția pentru judecători a CSM a stat în ședință 3 ore și nu a ajuns la nicio concluzie. În final, Secția a spus că va analiza toate problemele ridicate în cadrul adunărilor generale ale instanțelor. Secția pentr judecători este controlată de Lia Savonea, șefa CSM și apropiată a PSD. CSM nu a avut o poziție clară față de revendicările a mii de magistrați, dar s-a întrunit pentru doleanțele a 0,8 % din magistrați, care, culmea, vor oprirea protestelor.

Secția pentru judecători subliniază rolul constituțional și legal al Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa de garant al independenței justiției și autoritate reprezentativă a sistemului de justiție în raport cu alte instituții ori autorități publice, atât naționale, cât și internaționale.
Secția asigură opinia publică și întreg corpul magistraților că va analiza toate problemele ridicate în cadrul adunărilor generale ale instanțelor judecătorești, care fac obiectul hotărârilor adoptate de acestea în ultima perioadă, precum și aspectele învederate în cele două scrisori deschise și va întreprinde toate demersurile legale pentru apărarea și garantarea independenței justiției, urmând să adopte reacții instituționale în acest sens.
Totodată, Secția pentru judecători adresează un apel la responsabilitate și echilibru către întregul corp al judecătorilor, chemându-i pe aceștia să susțină Consiliul Superior al Magistraturii în adoptarea unei poziții comune și unitare în vederea îndeplinirii rolului său constituțional, se arată într-un comunicat al Secției pentru judecători.

În timp ce Secția pentru judecători se chinuie să spele imaginae PSD, alte sute de magistrați se pregătesc să iasă în fața instanțelor începând cu ora 18.00 pentru a protesta față de deciziile controversate din sistemul judiciar luate de coaliția PSD-ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *