Înalta Curte se opune abuzurilor Secției speciale a PSD: Kovesi scapă de control judiciar și de interdcția de a părăsi țara

Instanţa Supremă a admis contestația depusă de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, împotriva controlului judiciar impus de Secţia specială de anchetare a magistraţilor. Procurorul Adina Florea, omul PSD care instrumentează cauza, a refuzat să se prezinte în fașa Înaltei Curți și să-și susțină cauza deși a fost special invitată de judecătorul care a analizat contestația.

”Am dat o declaraţie, am explicat motivele de nelegalitate pentru care eu am apreciat că se impunea ca eu să fac această contestaţie, am răspuns şi la întrebări, avocatul meu a susţinut motivele, o să vedem ce decide instanţa. A participat şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi un procuror de la Secţia specială, dar ce s-a întâmplat în sala de judecată eu nu vă pot spune. Am făcut o contestaţie în care am arătat că măsura (controlului judiciar – n.r.) nu a îndeplinit condiţiile cerute de lege şi mi-am motivat contestaţia în acest sens. Voi respecta decizia (instanţei – n.r.) indiferent care va fi aceasta”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, miercuri, la ieşirea de la instanţă.

Fosta şefă a DNA este de părere că există o legătură între campania declanşată împotriva procurorului general Augustin Lazăr şi cea a şefei Curţii Supreme şi ancheta declanşată împotriva sa.

”Bineînţeles (că există o legătură – n.r.). Şi mai sunt şi alţi procurori care sunt atacaţi zilnic şi alţi judecători care sunt atacaţi zilnic, pentru că şi-au făcut treaba şi cu toţii trecem prin aceste campanii pentru că ne-am făcut treaba şi pentru că unii vor să fure liniştiţi în continuare şi noi i-am împiedicat. Sigur că întotdeauna încercă să ataci şefii, oamenii care sunt cei mai vizibili în spaţiul public, pentru a da un semnal şi celorlalţi. Dar, aşa cum am spus, în sistem sunt mulţi procurori şi judecători curajoşi, deci nu avem de ce să ne temem. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzaţii care au fost făcute cu privire la noi sunt nefondate”, a spus Kovesi, citată de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *