Încă o victorie pentru penali: Legea care elimină închisoarea pentru lucrări de infrastructură fără autorizaţie, iniţiată de PSD, promulgată

Legea care elimină închisoarea pentru lucrări de infrastructură fără autorizaţie, iniţiată de PSD, a fost promulgată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care elimină închisoarea pentru diverse investiţii de infrastructură realizate fără o autorizaţie de construire.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Concret, legea elimină închisoarea pentru diverse investiţii de infrastructură realizate fără o autorizaţie de construire, proiect adoptat de Camera Deputaţilor, pentru a doua oară, după ce preşedintele României l-a respins. Şeful statului a uzat astfel de căile de atac în Parlament.

Propunerea, care a fost iniţiată în 2018 de 13 deputaţi PSD, printre care şi Florin Iordache, vizează pedepsirea doar cu amendă pentru realizarea fără autorizaţie de construire a mai multor tipuri de lucrări de infrastructură (autostrăzi, drumuri, poduri, apeducte, baraje), deschiderea de cariere şi balastiere, branşamente, racorduri la utilităţi, lucrări privind căile de comunicaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.