Încă un avion rusesc interceptat deasupra Mării Negre de Forțele Aeriene Regale Britanice

Forțele Aeriene Regale Britanice (RAF) staționate în România au interceptat joi, deasupra Mării Negre, un avion militar rusesc. Anunțul a fost făcut chiar de militarii britanici pe pagina de Facebook a RAF. Avionul interceptat era un avion de bombardament și atac la sol de tip Suhoi Su-24.

„Avioanele RAF Eurofighter Typhoon staționate în România au fost lansate ca răspuns la zborul unei aeronave ruse Su-24 FENCER care opera în apropierea spațiului aerian al NATO de la Marea Neagră. Aeronava rusă zbura peste Marea Neagră, pe direcția Vest, îndreptându-se spre spațiul aerian NATO și a fost monitorizată de doi piloți Typhoon de la 135 Wing Air Expeditionary, în conformitate cu misiunea NATO de poliție aeriană, pe care RAF o desfășoară în România”, se arată în postarea Forțelor Aeriene Regale.

La începutul lunii iulie, comandantul forțelor britanice a declarat că prima interceptare a unui avion rusesc de către militarii britanici a avut loc în luna mai. „Am avut prima interceptare pe data 3 mai, a fost un avion de supraveghere rusesc şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar am avut de lucru tot timpul.”, a declarat comandorul de aviaţie Chris Ball.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *