Încă un greu PSD ar putea ajunge în pușcărie! Începe apelul lui Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani

Darius Vâlcov, eminența cenușie a programului economic PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, ar urma să ajungă astăzi la instanța supremă, unde începe apelul în dosarul în care a fost condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Primul termen a avut loc în aprilie, când magistrații au dispus amânarea cu aproape două luni.

În 16 aprilie a avut loc primul termen al apelului în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. Atunci, el a cerut amânarea pentru a-și angaja avocat, iar următorul termen în dosar a fost stabilit de completul de 5 judecători pentru 11 iunie. Președintele completului a anunțat în sală de judecată că este singurul termen pe care instanța îl acordă pentru lipsă de apărare și angajarea unui avocat pentru Darius Vâlcov.

Dosarul va fi judecat de un complet de 5 judecători, respectiv completul 3 penal. Acest complet este format din: Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitoş, Ana Hermina Iancu.

În 3 iunie, la câteva zile de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov a demisionat din funcția de consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă. Demisia nu a fost una surprinzătoare, în condițiile în care Vâlcov este unul dintre oamenii cei mai apropiați lui Liviu Dragnea, iar după condamnarea fostului lider al PSD aceștia au fost înlăturați din funcții, unul câte unul.

Darius Vâlcov a fost condamnat în 8 februarie 2018 de instanța supremă la opt ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă. Darius Vâlcov ar fi săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina. El a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului instituit în acest dosar pe bunuri și conturi ale fostului consilier al premierului.

Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. Alături de Vâlcov sunt judecați Lucian Petrut Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *