Încă un șmecher se pregătește să fugă în Italia? Nelu Iordache, săltat de pe aeroport

Nelu Iordache la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Bucuresti, Miercuri, 25 Aprilie 2018. Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost preluat miercuri de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni, de unde a fost dus la sediul instituției pentru audieri într-un nou dosar de corupție.

Conform g4media.ro, omul de afaceri numai ce ajunsese în România, unde a fost așteptat de procurori. La ultimul termen dintr-un alt dosar de corupție, avocatul lui Nelu Iordache a declarat că acesta se afla în Italia.

Tribunalul București a motivat sentința prin care milionarul Nelu Iordache, supranumit și „regele asfaltului” a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare. În sentință, judecătorul arată că Iordache a dat dovadă de „un cinism exacerbat”.

Milionarul Nelu Iordache, patronul Romstrade și Blue Air, a fost condamnat în luna martie 2021 la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare. Sentința, care nu este definitivă, a fost între timp motivată și arată faptele pentru care a fost judecat și condamnat în primă instanță Iordache.

Pe lângă asta, procurorii DNA susțin că până în luna ianuarie 2014, Nelu Iordache şi-ar fi însuşit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care ar fi „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA, iar în acest sens, ar fi încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro.

Înainte de a fi condamnat la ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală, Iordache a fost condamnat, definitiv, în iunie 2020 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. În acel dosar, milionarul a fost acuzat că „le-a dat piese de mobilier ofițerilor de poliție din Giurgiu care-l supravegheau în perioada în care era în arest la domiciliu în vila sa din „Adunații-Copăceni.”

Într-un alt dosar în care a fost trimis în judecată de DNA, Nelu Iordache a fost condamnat la șase ani și trei luni de închisoare fiind acuzat că a deturnat peste 30 milioane de lei din fondurile europene necesare pentru construirea primului tronson din autostrada Nădlac – Arad. În acest dosar, Curtea de Apel București este așteptată să pronunțe verdictul final în 31 august 2021. Dosarul s-a judecat opt ani, numai motivarea sentinței din primă instanță durând doi ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *