Încă un tun dat de familia Dragnea! Fiul liderului PSD a vândut 10.000 de porci chiar înainte de declanșarea epidemiei de pestă porcină!

O investigație realizată de Cătălin Tolontan și publicată de Libertatea scoate la iveală o nouă afacere de milioane de euro a familiei Dragnea. Astfel, jurnaliștii susțin că fiul lui Liviu Dragnea, proprietarul unei fereme de porci cumpărată de la TelDrum, și-a vândut aproape toate efectivele de porci înainte să fie declarată epidemia de pestă africană. În plus, autorii susțin că la nivelul autorităților se știa de mult de acest pericol, dar fermierii nu au fost avertizați. În aceste condiții, vânzarea efectivelor de porci de către Dragnea junior arată că acesta a avut informații privilegiate direct de la responsabilii guvernamentali.

„Când publicul nu cunoștea proporțiile epidemiei care venea, ferma băiatului lui Dragnea a pariat pe extinderea pestei africane, a valorificat porcii și a câștigat! 13.585 de porci avea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia Libertății. Pe 31 iulie 2017 în România este anunțat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine. Guvernul nu doar că nu face ‘controale frecvente’, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018! Epidemia izbucnește brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018. Guvernul știa că va veni! Dar populația și marile ferme sunt luate prin surprindere și avertizate de oficialități când deja aveau virusul la poartă. ‘Mie mi-au spus că vine pesta cu câteva zile înainte să-mi omoare 48.030 de porci’, explică Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod, fermă tulceană lichidată practic peste noapte de molimă. Dar ferma din Teleorman s-a descurcat mult mai bine! Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat și a procesat ce avea deja în propria fermă, ca și cum Valentin Dragnea știa ce vine. Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci!”, se arată în articolul semnat de Cătălin Tolontan.

În tot acest timp, epidemia de pestă se extinde în toată țara, zeci de mii de animale fiind sacrificate. Șeful ANSVSA a declarat zilele trecute că, din cele 524 de focare de pestă porcină africană identificate, nu mai puțin de 521, adică peste 99%, au fost localizate în gospodării.

Răducu Brănescu a mai precizat că, din analiza datelor disponibile, reiese că virusul a intrat în România prin introducerea ilegală de produse infestate, în zona de nord a ţării, dar şi adus de porcii mistreţi, în Delta Dunării.

Potrivit președintelui ANSVSA, cea mai mare exploataţie afectată de pesta porcină se află în judeţul Tulcea, unde au fost sacrificaţi într-un singur loc aproape 44.000 de porci. Încă aproape 6.000 de porci au fost sacrificați la nivelul celorlalte județe afectate din sud-estul și nord-vestul țării.

Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

Sursa foto: flux24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.