Încaieră-i, drace! PSD și ALDE se războiesc pe Legea offshore


 

 

 

În Coaliția de guvernare a izbucnit un veritabil război pe tema Legii offshore. După atacul la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, făcut de deputatul Liviu Pleșoianu, ALDE ripostează prin vocea fostului ministru al Energiei, Petcu Toma care îl avertizează pe Pleșoianu că prin afirmațiile sale face o mare greșeală,

”Vicepreședintele ALDE, deputatul Toma Petcu, precizări privind informațiile prezentate de deputatul Liviu Pleșoianu: „Redevențele despre care domnul Pleșoianu spune că au fost stabilite prin HG 1446 din 12/11/2008 sunt în conformitate cu legislația în vigoare la acea dată. Probabil din necunoaștere sau dintr-o informare precară, deputatul Liviu Pleșoianu a omis sau a ignorat informația cu privire la legea 238/2004, cunoscută și ca Legea petrolului, cea care stabilea nivelul redevențelor pentru o perioadă de 10 ani.

Pentru corecta informare a opiniei publice, dar și a deputatului Liviu Pleșoianu, Legea 238/2004 a fost adoptată în perioada guvernului condus de fostul premier al României Adrian Năstase. Conform prevederilor din această lege, nivelul redevențelor variază între 3.5% şi 13%, dacă exploatarea se face pe ţărm sau în offshore, în funcţie de producția brută posibil de extras dintr-un zăcământ. Acestea sunt nivelele prevăzute de HG la care face referire și deputatul Liviu Pleșoianu”, se precizează într-o postare făcută pe pagina oficială ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *