Incendiu de proporții la Buzău. O hală cu materiale combustibile a luat foc. 20 de mașini de pompieri luptă cu flăcările – VIDEO

Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, hala unei firme din Buzău, care se ocupă de reciclarea materialelor și în care se află și cantități importante de materiale combustibile.  Fumul dens se observă de la zeci de kilometri distanță iar pompierii de la ISU Buzău se tem că incendiul s-ar putea extinde. Pentru a semnala pericolul, a fost emis și un mesaj prin Ro-Alert:„Incendiu deșeuri materiale combustibile în zona de nord a orașului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitați/ocoliți zonele expuse, închideți geamurile locuințelor, accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DGU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre situația produsă.”

Autorităţile au blocat accesul în zonă din cauza fumului înecăcios care riscă să se întindă în tot oraşul.

Locatarii de la două blocuri din apropiere au fost evacuaţi, la faţa locului deplasându-se şi prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim.

„Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Întrebat dacă există riscul ca incendiul să se extindă şi la alte proprietăţi, Prahoveau a declarat că totul depinde de bătaia vântului.

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului.

În zonă se aud zgomote ca şi cum s-ar produce deflagraţii.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila.

În prezent, acţionează 20 de autospeciale de stingere.

https://youtu.be/lZbvc5mGDjE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *