Incendiu devastator la școala nr. 124 din capitală

Luni dimineața, imobilul care deservește Școala nr. 124, situată în sectorul 5 al capitalei, a fost cuprins de un incendiu ale cărui cauze nu au fost incă identificate.

„Şcoala Gimnazială nr. 124 elaborase documentaţia necesară consolidării clădirii (expertiza tehnică efectuată în decembrie 2017) şi se afla în stadiul final al pregătirii pentru obţinerea autorizaţiei ISU (faza de întocmire a scenariului de securitate la incendiu), în decursul acestui an, celelalte măsuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat uşi antifoc”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 5.

În acest context, instituţia a precizat că, după finalizarea anchetei cu privire la cauzele care au dus la aprinderea focului, Şcoala 124 va intra într-o procedură de renovare.

Chemaţi în jurul orei 3:30, pompierii au intervenit cu peste 20 de echipaje şi au încercat să salveze ce s-a mai putut.

Construită în urmă cu 65 de ani, clădirea avea structură de lemn. Este motivul pentru care flăcările s-ar fi extins foarte repede, cred locuitorii din zonă.

În urma incendiului, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au relocat elevii care învăţau în această şcoală astfel: cele 3 clase pregătitoare la Grădiniţa nr. 35, cele 12 clase primare la Şcoala Gimnazială nr. 126, cele 11 clase gimnaziale la Şcoala Gimnazială nr. 143.

Examenul de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a „se va desfăşura fără probleme, toate aspectele tehnice umând a se rezolva în zilele imediat următoare”.

Şcoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineaţă, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, instituţia de învăţământ obţinând în 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare şi refuncţionalizare, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

SURSA FOTO: www.digi.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *