Începe vaccinarea cadrelor didactice: Câţi profesori cer să fie vaccinaţi săptămâna aceasta

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că peste 200.000 de angajați din sistemul de învățământ și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina anti-COVID-19, iar 50.000 au făcut-o deja și alți 60.000 doresc să le fie administrat serul în această săptămână, ocazie cu care s-a arătat „convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile”.

„În cursul acestei după-amieze, cel mai probabil, se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Există o situație cu 60.000 de persoane – angajați din învățământ – care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, din care exact jumătate vaccinați și cu rapel”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă va fi vaccinat cu prioritate și personalul auxiliar și cel tehnic din școli, demnitarul a explicat: „Personalul auxiliar din creșe și grădinițe, cel care va fi la interfața directă cu copiii, se va vaccina. Din învățământul primar, gimnazial, special și universitar, în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *