A început vandalizarea stadioanelor

Săptămâna trecută a fost vandalizat stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, iar duminică arena Jiul din Petroşani.

Stadionul ”Ilie Oană” este un stadion de fotbal din Ploiești. Principalul beneficiar este clubul Petrolul Ploiești. Stadionul a fost reconstruit în perioada 2009–2011 și are o capacitate de 15.560 de locuri pe scaune, toate acoperite. Acesta poate găzdui meciurile primei reprezentative de fotbal deoarece respectă standardele impuse de UEFA. Stadionul este dotat cu instalație nocturnă, tribune acoperite, gazon natural cu instalație de degivrare, acces prin turnicheți, supraveghere video și 2 tabele multimedia 6×4 m.

Clubul sportiv Jiul Petroșani a avut de-a lungul timpului două stadioane, și cel actual nu ar mai fi fost niciodată construit (poate doar îmbunătățit cel vechi) dacă nu intervenea un incident.

Acesta s-a întâmplat în 25 mai 1975, pe stadionul cu o singură tribună care rezistase aproape de la fondare, mai exact din 1922. În acea zi era programată o partidă cu FC Politehnica Iași, care se anunța extrem de tensionată datorită situației critice la retrogradarea din Divizia A în care se aflau minerii. Meciul era condus de arbitrul bucureștean Gh. Limona, care a dat startul și disputa a decurs în mod normal până în minutul 14 când a luat foc tribuna veche de 53 de ani, și conducerea a fost obligată să pornească iarăși construcția unui stadion. Pe locul vechiului stadion fiind acum Hotelul „Petroșani” și Parcul Central „Carol Schreter”.

Noul stadion a devenit unic în România din 1981, și încă este singurul cu două tribune + cea oficială acoperite complet. Acesta a fost îmbunătățit la noi standarde după recenta promovare în Liga 1 din anul 2005, când s-a acoperit cu scaune de plastic toată suprafața, s-a iluminat un teren de antrenament iar tribuna presei a beneficiat de prize și acces la internet.

Construcția avea totuși instalată o tabelă electronică (destul de veche), amplasată o pistă de atletism în jurul terenului, și patru terenuri de antrenament care aparțin complexului sportiv. Practic acest stadion avea o capacitate de 30 000 de locuri.

 La Petroșani hoții au furat mai multe rachete și mingi de tenis de tenis, prejudiciul fiind în jurul sumei de 2.000 de lei. Se pare că infractorii au intrat la baza sportivă a echipei din liga a 3-a, ACS Şirineasa, şi au furat mai multe lucuri ale fotbaliştilor liderului din seria a 4-a.  Trei uşi de la loja stadionului au fost sparte.

 

Sursa foto: www.newwalls.as-creation.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.