VIDEO Incidentul din faţa Parlamentului britanic, „un act deliberat”. Suspectul nu cooperează cu poliţia

Şeful diviziei antiteroriste a Scotland Yard, Neil Basu, a declarat că anchetatorii cred că bărbatul care a intrat marţi cu maşina în pietoni înainte de lovi bariera de securitate din faţa Parlamentului britanic a comis acest act în mod deliberat şi că suspectul nu cooperează cu poliţia, relatează Reuters.

„Prioritatea noastră este acum să stabilim în mod oficial identitatea suspectului şi să stabilim motivul pentru care a făcut acest gest. El nu cooperează în prezent” cu anchetatorii, a declarat Neil Basu pentru jurnalişti.

„Având în vedere că pare a fi un act deliberat, modul de acţiune şi faptul că este vorba despre o locaţie emblematică, poliţia tratează incidentul drept unul terorist”, a mai spus oficialul britanic.

El a declarat că o femeie, care a fost lovită de maşină, are răni grave, care însă nu îi pun viaţa în pericol.

Serviciul de ambulanţă din Londra a afirmat că cele două persoane rănite au fost transportate la spital, în timp ce o a treia persoană a primit îngrijiri medicale pentru răni minore la locul incidentului.

Premierul britanic Theresa May a declarat că îşi îndreaptă gândurile spre cei răniţi în atacul care a avut loc marţi în faţa Parlamentului Marii Britanii, după ce o maşină a lovit bariera de securitate şi a rănit doi oameni, care au fost transportaţi la spital, informează Reuters.

Niciunul dintre cei răniţi nu a suferit răni grave. Activitatea parlamentară este suspendată în această perioadă, iar Theresa May se află în concediu în afara Marii Britanii.

„Gândurile mele sunt cu cei care au fost răniţi în incidentul de la Westminster, iar mulţumirile mele se îndreaptă spre serviciile de urgenţă, pentru răspunsul lor imediat şi curajos”, a notat May marţi pe contul său de Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *