Inconștiența care ne ucide: Un tată confirmat cu coronavirus și-a adus fiul la școală

Un copil din Sectorul 2 al Capitalei a fost adus luni la școală, deși tatăl era confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Având în vedere că tatăl lui este covid pozitiv, iar copilul contact direct al acestuia, elevul ar fi trebuit să rămână în izolare la domiciliu.

Conducerea școlii a aflat despre această situație de la centrul social la care copilul stătea. Instituția la care tatăl lucrează a anunțat centrul unde copilul locuiește că tatăl lui este pozitiv, iar conducerea acestui centru social a anunțat, la rândul ei, școala. Când a aflat despre această situație, conducerea unității de învățământ a sunat imediat familia să vină să ia copilul de la școală. Copilul a fost condus imediat la poartă de către medicul școlar.

Copilul a stat în clasă circa 20 de minute.

Colegii lui vor putea veni în continuare la școală, pentru că elevul nu a fost la rândul lui confirmat cu SARS-CoV-2, ci este doar posibil suspect.

Se va face totuși o dezinfecție în clasa respectivă și în celelalte spații pe unde a circulat copilul în prima zi de școală.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a pornit deja o anchetă epidemiologică.

Autoritățile atrag atenția că în cazul în care un copil sau un profesor este suspect de îmbolnăvire, fiind contact direct al unei persoane confirmate, trebuie să rămână în izolare la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *