Inconștiența ministrului Apărării își spune cuvântul! Propaganda rusă a preluat prostiile lui Fifor!

Declarația inconștientă a ministrului Apărării, Mihai Fifor, de la Antena 3 conform căreia la Deveselu sunt rachete balistice este deja în atenția propagandei ruse care o folosește împotriva României și a Statelor Unite.

Principalul canal de acțiune al Rusiei, agenția Sputnik, titrează: ”Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu – rachete balistice”.

„La mai puţin de 24 de ore de la declaraţia făcută la Antena 3, unde a vorbit clar despre existenţa rachetelor balistice de la Deveselu şi, deci, i-a dat dreptate, în sfârşit, chiar dacă fără să îşi fi dorit asta, preşdintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin care a precizat că scutul de la Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale.”, se arată pe site-ul Sputnik.md.

În plus, Sputnik atacă și declarația ambasadorului României în SUA, George Maior, care a susținut că țara noastră își dorește o prezență militară americană permanentă.

„Ministrul român al apărării, Mihai Fifor, ar urma să facă o vizită în Statele Unite luna viitoare. Ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, a declarat într-un interviu pentru publicația americană Politico, acordat luni, că Mihai Fifor se va întâlni cu secretarul apărării, Jim Mattis, cu care va discuta mai multe aspecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării, printre care oferta României de a găzdui un contingent militar american permanent la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, scrie agerpres.ro. Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în mai multe rânduri că scutul de apărare antirachetă din România poate fi ușor echipat cu rachete de rază medie de acțiune, rachete de atac.”, se mai arată în articolul propagandei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.