Incredibil! A fost nevoie să se sesizeze părinții, altfel nu observa nimeni ce texte SF sunt în manualul de Română de clasa a IV-a

În ciuda scandalurilor care s-au ținut lanț, legate de greșelile din manualele școlare, s-a descoperit una nouă.  Și, dacă nu s-ar fi sesizat părinții că în manualul de clasa a IV-a de Limba și literatura română sunt niște informații de domeniul SF, fără nicio legătură cu materia, nu ar fi obsevat nimeni, semn că manualele nu sunt prea temeinic verificate, iar profesorii care predau din ele preferă, deseori, să înghită în sec și să tacă din gură, de teamă să nu supere pe cineva.  Manualul a fost aprobat în 2016 de o comisie de specialitate din cadrul ministerului Educației.

Într-o lecție, elevii află că în Munții Bucegi este un loc aproape magic, cu efecte benefice asupra organismului. Mai mult, chiar și cadrele didactice recunosc că aceste manuale nu prea le sunt de folos, ei lucrând cu elevii mai mult cu fişe de lucru, potrivit stiri.tvr.ro.

„În Munții Bucegi, în preajma stâncilor Babele și Sfinxul, există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește și se înviorează brusc”, se precizează în manualul cu pricina.

Printre autorii manualului se numără inspectori școlari, un psiholog și un cercetător științific, iar capitolul despre Misterele Munților Bucegi a fost conceput de Aniţa Dulman, psiholog și fostă învățătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *