Incredibil! Firea cumpără circa 6000 de truse de prim-ajutor pentru locatarii clădirilor cu risc seismic

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a decis să ia o măsură ce seamănă mai degrabă cu o bătaie de joc: cumpără aproape 6000 de truse de prim ajutor pentru locatarii clădirilor cu risc seismic. Practic, Firea aruncă pe fereastră 1.256.675 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare, doar pentru că vrea să ne arate că face ceva pentru locatarii din imobilele cu risc seismic, când, de fapt, nu face nimic. Problema ar fi avut o singură rezolvare: consolidarea. Ca și când, atunci când a fost cutremur și a căzut casa pe tine, tu, de acolo, de sub dărâmături, întinzi mâna, iei trusa dăruită de Primăria Municipiului București și își dai cu rivanol pe răni. Să ne amintim că și Ceaușescu a instituit astfel de măsuri “salvatoare”, când a dăruit tuturor oamenilor muncii măști de gaze, de și-au cărat unii, ani de zile, sandvișurile în faimoasele gentuțe kaki.

Potrivit unui anunț publicat pe SEAP-SICAP, Primăria Municipiului București a lansat, pe 22 decembrie, o licitație publică pentru achiziționarea a 5.845 de truse de prim ajutor pentru situații de urgență, în vederea transmiterii lor în folosință gratuită către cetățenii locatari sau proprietari ai imobilelor cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, prin reprezentanții legali ai asociațiilor de locatari sau de proprietari.

Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziții este de 60 de zile, iar contractul nu se reînnoiește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *