Incredibil! Grapini, premiată pentru promovarea…limbii române – VIDEO

Pare o glumă dar, din păcate nu este. Europarlamentarul Maria Grapini, care surgiunește, deseori, limba română, a primit o diplomă de excelență, din partea site-ului news24agd.ro,  pentru „promovarea limbii române, a culturii şi spiritualităţii naţionale”. Ce-i drept, se zice că și reclama negativă, tot reclamă este. În fond, Maria Grapini promovează și ea, așa cum poate, limba română. Important este că dă dovadă de perseverență și, probabil, acesta a fost criteriul pentru care a fost premiată.

„Azi am primit o diplomă de la redacţia de stiri News24 AGD.. Nu ştiu dacă merit cuvintele scrise pe diplomă, dar ştiu că sunt mândră că am primit această onorantă diplomă şi că o preţuiesc”, a declarat Grapini.

Poate tocmai pentru că este o promotoare neobosită a limbii române a fost inventată și aplicația grapinizer.com, cu ajutorul căreia poți “traduce” texte, din limba română literară în “grapineză”, adică în limba Mariei Grapini.

Și, culmea, nu este prima oară când Grapini a fost premiată pentru promovarea limbii române. În 2015, ea a a primit premiul de la Asociația Culturală „Constantin Brâncuși”, în cadrul unui festival organizat la Orțișoara. Membrii asociației au recunoscut că europarlamentarul ține discursuri presărate cu dezacorduri și publică texte pline de greșeli gramaticale, dar cu toate acestea considerp că Grapini merită o recompensa pentru promovarea limbii române.

„Nu sunt de acord cu acei care critică acest aspect. Nu trebuie să pretindem să vorbească literar perfect chiar dacă ne reprezintă în Europa Parlamentară. Eu cred că e important ce vrea să transmită, nu modul în care se exprimă”, explica, în 2015,  Aurel Bancu, secretarul Asociației „Constantin Brâncuși”.

Grapini însăși și-a recunoscut greșelile și a declarat că se mai…scapă în…avion. „Chiar dacă a fost criticată de unii și de alții pentru așa zisele anumite greșeli, ea a spus „pentru că eu scriu în avion rapid și sigur că mai pot să scap acolo. Nu mă mai uit peste ce am scris că vin altele și altele”, spunea, în 2015, Monica Conta membru  al Asociației “Constantin Brâncuși”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *