Incredibil! Mii de lei, imputați medicilor de familie pentru rețete eliberate, legal, pacienților cu hepatite cronice

 

Presedintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, semnalează o situație incredibilă: medici de familie din București s-au trezit cu notificări de la Casa de Asigurări de Sănătate  prin care erau anunțați că li se impută sume considerabile pentru rețetele eliberate, legal, pacienților cu hepatite cronice. Într-un mesaj postat pe Facebook, dr. Alexiu prezintă situația, trage un semnal de alarmă și solicită sprijin și din partea asociațiilor de pacienți în vederea rezolvării acestei situații nedrepte.

“Colegii nostri din Bucuresti primesc notificari de mii de lei pentru retete eliberate pacientilor cu hepatite cronice.
Pacientii trecuti prin numeroase etape de diagnostic si stadializare primeau la acel moment o scrisoare medicala care era oprita la Casa de asigurari pentru aprobarea tratamentului cu interferon. Dupa aprobare, li se elibera un referat in baza caruia primeau reteta de la medicul de familie.
Acum casa de asigurari face controale la medici si pentru ca nu gasesc la ei scrisorile medicale, ci doar referatele, imputa medicilor retetele eliberate. Intre timp pacientii au luat medicamentele si unii sunt deja cu viremie scazuta, adica au boala sub control.
Vorbim de sume de mii de lei noi.
Cum vi se pare asta, Marinela Debu, Vasile Barbu, Radu C. Ganescu, Cezar Irimia, Rozalina Lapadatu?
Oare nu ar fi firesc sa se auda si vocea pacientilor in aceasta bataie de joc?
Dana Monica Mizumschi e una dintre pagubite.  Eugenia Nica, alta pagubita. Pe masura ce vor reactiona colegii mei, ii mai adaug.
Mii de lei imputati desi pacientii nu au avut niciun prejudiciu, mai mult, au beneficiat de terapia prescrisa lor de medicul specialist gastroenterolog/boli infectioase.
Uneori, pentru ca nu primim scrisorile medicale impuse de contract (scrisori tipizate pe care colegii nostri din spitale si clinici ar trebui sa le elibereze), sumele imputate sunt fabuloase.
Pentru astfel de inadvertente, noi platim in permanenta bani grei, cu trei si patru zerouri.
Asa se face medicina de familie in Romania!”, a scris, într-o postare pe Facebook, dr. Sandra Alexiu, Top of Form

președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *