Incredibil! O copilă de 10 ani, operată abia la o lună după ce și-a fracturat mâna. Toți ortopezii erau în vacanță

Părinții unei copile, în vârstă de 10 ani, din Cluj-Napoca, care a fost operată abia la o lună după ce și-a fracturat mâna, sunt revoltați de situație și au făcut o plângere la Ministerul Sănătății.

Conform declarațiilor făcute de mama fetei, Raluca Mureșan, copila și-a fracturat mâna pe 24 iulie și a fost consultată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj Napoca, dar nu a fost operată, pentru că toți cei trei medici ortopezi ar fi fost în concediu în acea perioadă, precizează a1.ro.

Fetița a fost operată abia pe 27 august, la Spitalul Clinic de Recuperare.

”Fetiţa mea, care a împlinit în august 10 ani, şi-a fracturat mâna în 24 iulie şi am fost cu ea la Urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, iar medicul rezident ortoped de acolo ne-a spus că o pune la loc dar, după părerea ei, ar trebui operaţie deoarece are un hematom. I s-a pus o atelă, care s-a deplasat şi osul i s-a sudat greşit. Am fost la control ulterior şi un alt rezident a spus, când i-am arătat că e umflată mâna, <şi eu ce să fac>? Erau trei medici de la ortopedie în concediu în aceeaşi perioadă. Am cerut să mergem la Spitalul de Recuperare în 22 august şi acolo ni s-a spus să aducem radiografiile de la Spitalul de Copii, dar cei de aici nu mi le-au mai dat. În 26 august ne-am internat la Recuperare şi fetiţa a fost operată în 27 august, acum e relativ ok. Am depus direct la Ministerul Sănătăţii o plângere pentru verificarea celor relatate şi a situaţiei de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca”, a spus Mureşan, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acesteia, în cadrul unui control efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, atunci când a văzut că nu este băgată în seamă de medici, deşi mâna fetiţei era umflată, ca să îi sensibilizeze, le-a spus că micuţa ar fi căzut de pe bicicletă, deşi acest lucru nu era real. „Atela nu era ruptă, fetiţa ar fi avut vânătăi, dacă ar fi căzut”, a precizat mama fetei.

Tocmai această încercare a  mamei de a-i sensibiliza pe medici le-a dat apă la moară, așa că ei susțin că starea în care fetița a ajuns la spital, pe 21 august a survenit „ca urmare a căderii de pe bicicletă, pe care a fost lăsată să o folosească cu riscurile asumate, deşi imobilizarea era prezentă şi mama primise instrucţiunile necesare”.

“Rezultatul căderii respective a fost refracturarea osului radius cu angulare în focarul de fractură. În cazul copiilor cu patologie ortopedică, momentul în care este necesară intervenţia chirurgicală este decis de către medicul ortoped pe baza unor criterii cunoscute de către specialialiştii in domeniu, unul dintre ele fiind gradul de angulaţie al fracturii, informaţie pe care mama copilului menţionat a primit-o cu ocazia fiecărei evaluări”, au mai spus reprezentanţii Spitalului de Copii, adăugând că unitatea are încheiat un acord cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca pentru rezolvarea urgenţelor ce necesită intervenţie chirurgicală, pentru situaţii inopinate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *