INCREDIBIL. Omar Hayssam Se Vrea Liber!

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare pentru terorism cere să fie pus în libertate pe motive medicale. Tribunalul Dâmboviţa va stabili astăzi dacă acceptă solicitarea teroristului.

La termenul precedent, din 28 iunie, instanţa a amânat pronunţarea în privinţa cererii formulate de către petentul Omar Hayssam, prin apărător, având ca obiect efectuarea unei noi expertize medico-legale de către INML Mina Minovici, pe motiv că la dosar nu au fost depuse mai multe avizări.

Iată decizia instanţei:

„Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 16.08.2018, ora 10:00. Se va emite adresă către Comisiei de Avizare şi Control a actelor medico-legale, din cadrul INML Mina Minovici, pentru a comunica dacă raportul de expertiză medico legală existent la dosar a fost supus procedurii avizării, întrucât din adresa înaintată la dosar nu reiese în mod clar acest aspect. La adresă se vor ataşa: cererea depusă de apărătorul condamnatului la data de 15.05.2018 şi biletul de externare BTEXT nr. 0051555/25.05.2018 emis de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru Omar Hayssam. Se vor trimite Comisiei Superioară Medico Legală din cadrul INML Mina Minovici, adresa emisă de Comisiei de Avizare şi Control a actelor medico-legale şi biletul de externare BTEXT nr. 0051555/25.05.2018 emis de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru Omar Hayssam. Se va reveni cu adresă către Spitalul Universitar Bucureşti pentru a înainta la dosar raportul medical şi orice alte înscrisuri medicale întocmite pe numele pacientului Omar Hayssam, pentru a fi avute în vedere la obţinerea avizării raportului de expertiză A5/12445/2017, de Comisiei de Avizare şi Control a actelor medico-legale şi de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Vor fi comunicate prin e-mail apărătorului condamnatului, prezenta încheiere şi adresele emise de cele două comisii din cadrul INML Mina Minovici. Se emite adresă către Baroul Dâmboviţa, pentru a-i fi desemnat condamnatului un avocat din oficiu. Pronunţată în şedinţa publică din data de 28.06.2018. Document: Încheiere de şedinţă 28.06.2018″.

Omar Hayssam a fost condamnat în mai multe dosare penale, iar pedepsele s-au contopit.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea. În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad, iar o lună mai târziu autorităţile române îl reţineau pe Omar Hayssam. Deşi preşedinţia anunţa la acel moment că Omar este acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar. Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *