INCREDIBIL! OUG 7 a aruncat justiția în haos, dar Ciorbea s-a sesizat cu privire la instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a sesizat cu privire la instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, după ce 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie în acest sens. Același Victor Ciorbea se afce că nu știe nimic despre existența OUG 7 care a modificat Legile Justiției șia dus la cele mai ample proteste ale magistraților chiar dacă a fost sesizat de PNL și USR în acest caz. Conform Legii, o Ordonanță de Urgență poate fi atacată la CCR doar de Avocatul Poporului, dar Victor Ciorbea nu a folosit acest drept.

“Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de faptul că 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranţă sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată şi sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Sursa citată menţionează că sesizarea vizează şi posibile nereguli în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor care folosesc metroul.

Vineri, în mai mult de jumătate din parchetele și instanțele din țară au avut loc acțiuni de protest ale magistraților care cer abrogarea imediată a OUG 7. În fața acestor proteste, Guvernul refuză să abroge actul normativ și a operat modificări minore convenite cu oamenii apropiați PSD din CSM și asociațiile magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *