Incredibil! Peste 13.000 de persoane  au cărți de  identitate  la patru adrese din orașul Galați

Peste 13.000 de persoane, cu drept de vot, locuiesc la doar patru adrese din orașul Galați. Toți sunt cetățeni din Republica Moldova care au și cetățenie română,  pentru a obține documente de identitate românești și pentru a călători în Uniunea Europeană, și care pot vota duminică, la alegerile locale din România, potrivit  mediafax.ro.

Cele mai multe persoane, peste 8000, figurează la două adrese deținute de același gălățean. Teoretic, toate aceste  persoane ar putea vota la alegerile locale de duminică. În ultimii ani, o singură persoană care apare cu domiciliul la una dintre adresele menționate a votat în Galați. În oraș mai există și alte adrese cu situații asemănătoare.

„Este un bărbat din Galați, care, la două adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română și moldovenească. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un gălățean care găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie. Pe locul 3 se situează un gălățean cu 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 cetățeni moldoveni, care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile de duminică”, a declarat, potrivit  mediafax.ro, directorul SPCLEP Galați, Silviu Bacalum.

Adresele la care locuiesc mii de persoane sunt arondate unor secții de votare. Acolo se prezintă foarte puține votanți indiferent de tipul alegerilor: locale, parlamentare, europarlamenare sau prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *