Încurajați de lașitatea PNL și PSD, UDMR își vede de treabă: La Târgu Mureș se organizează „Turul ciclist rutier Zseklerla (al Ținutului Secuiesc)”

La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla (al Ținutului Secuiesc)” în timp ce formațiunea maghiară încă nu s-a disociat de discursul scandalos al lui Viktor Orban de la Băile Tușnad.

PNL a transmis că a boicotat prin absența consilierilor săi locali ședința extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureș în care a fost supusă la vot inițiativa primăriei. Liberalii subliniază că prin aprobarea acestui tur se legitimează „o abordare segregaționistă și periculoasă”.

„PNL Mureş salută votul exprimat de PSD, PRO România şi PMP. PNL şi celelalte trei partide menţionate, reprezentate în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureş, nu au girat alocarea unei sume importante pentru un eveniment denumit după un ţinut care nu există. Cu votul UDMR şi al unuia dintre consilierii POL, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Sub mascasusţinerii sportului, din forul legislativ al municipiului Târgu Mureş, s-a legitimat, astfel, o abordare segregaţionistă şi periculoasă, fapt pe care PNL Mureş îl dezavuează”, a transmis liderul PNL Mureş Ciprian Dobre.

O reacție a venit și din partea liderului Pro România Târgu Mureș, Claudiu Maior, consilier local, care afirmă că cererea de parteneriat pentru acest eveniment a fost înregistrată în ianuarie 2022, dar depusă abia pe 3 august 2022.

„Asociaţia Intersport cu sediul la Miercurea Ciuc, având ca persoană de contact pe numitul Carol Eduard Novak, din partea UDMR, Ministru al Sportului, va primi din banii cetăţenilor târgumureşeni, 80.000 de lei în regim de urgenţă pentru organizarea ‘Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc’”, a transmis Claudiu Maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.