Îndepărtarea lui Dragnea de la șefia Camerei, prioritatea „numărul unu” pentru PNL

PNL are ca prioritate numărul unu revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi îi solicită liderului PSD „să nu mai chiulească de la muncă”, a transmis deputatul liberal Florin Roman, într-un comunicat de presă.

„PNL ii solicita preşedintelui PSD, deputatul Liviu Dragnea sa nu mai chiulească de la munca. Cu o prezenta de sub 15 % la vot, Liviu Dragnea conduce in topul chiulangiilor, dar şi în topul parlamentarilor care au adresat întrebări şi interpelări. Dragnea a votat o singura moţiune, cea in care a generat demolarea guvernului Grindeanu. Cu toate ca este un mare chiulangiu, Dragnea şi-a încasat toate drepturile banesti la zi. In cei doi ani din noul mandat, Liviu Dragnea nu a participat la nici o şedinţa a Comisiei de Administraţie Publica, din care face parte. Semn ca tăierea bugetelor locale a fost premeditata, iar Liviu Dragnea şi-a trădat «breasla»”, a transmis Florin Roman, printr-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Deputatul PNL a mai spus că Liviu Dragnea a participat la plenul reunit în care a fost votat bugetul doar pentru arată că este împotriva creşterii alocaţiei pentru copii.

„Deputatul PSD Dragnea a venit la munca doar pentru a se opune creşterii alocaţiilor la copii, propunere a PNL, despre care liderul PSD a spus ca este «populistă» şi «demagogică». Domnia sa nu este doar împotriva alocaţiilor ci şi a jurnaliştilor care pun întrebări nearanjate, pe care îi jigneşte grotesc. E foarte clar ca pe Dragnea îl lasa nervii. Majoritatea nu mai este majoritate la Cameră, iar trecerea amendamentului PNL, privind creşterea alocaţiilor demonstrează că Liviu Dragnea a pierdut majoritatea şi controlul parlamentarilor PSD. Prioritatea numărul 1 a PNL în aceasta sesiunea rămâne schimbarea din fruntea Camerei Deputatilor a domnului Dragnea, un condamnat penal toxic pentru România. Cât de cinic poţi să fii, ca sa furi de la copii, domnule Liviu Dragnea?”, a adăugat acesta.

În legătură cu revocarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei, preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că un vot în favoarea acestui demers devine o „o obligaţie morală pentru orice parlamentar”. Acesta a adăugat că zilele lui Dragnea în fruntea Camerei Deputaţilor sunt numărate şi că PNL va „face ceea ce trebuie cât de curând”.

Surse politice au precizat, pentru MEDIAFAX, că peste două săptămâni PNL va relua demersul revocării preşedintelui Camerei.

Liviu Dragnea a propus în plenul reunit de joi al Parlamentului un amendament care prevede majorarea alocaţiei pentru copii de la 84 de lei la 150 de lei, sursa de finanţare fiind asigurată prin mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76% din PIB.

Liderul PSD a precizat că propunerea sa vine să corecteze un amendament al PNL care fusese deja adoptat care prevedea aceeaşi majorare, însă sursa de finanţare era excedentul înregistrat la bugetul asigurărilor sociale. Varianta care a intrat la votul final, în plenul de vineri, în care a fost adoptat bugetul pentru 2019 a fost cea a preşedintelui social-democrat.

Liberalii au încercat la finalul sesiunii parlamentare de anul trecut să îi revoce de la conducerea Camerei Deputaţilor pe Liviu Dragnea şi pe cei doi vicepreşedinţi ai forului legislativ, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea. Deşi a existat un vot în plenul Camerei pentru revocarea lui Dragnea, acesta nu a fost recunoscut, PSD invocând o încălcare a regulamentului.

Conform regulamentului, „revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus”, în acest caz grupul deputaţilor PSD.

Sursa foto:money.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.