India începe selectarea persoanelor care vor primi cu prioritate vaccinul împotriva noului coronavirus

Numărul de infectări cu noul coronavirus în India a crescut cu alte 62.212 de cazuri în ultimele 24 de ore şi, potrivit unei relatări apărute sâmbătă în presa locală, guvernul a demarat un proces de identificare a circa 300 de milioane de persoane care vor primi cu prioritate vaccinul atunci când va fi disponibil, informează Reuters.

Potrivit The Times of India, angajaţii din prima linie în sănătate şi igienă, angajaţii din poliţie şi persoanele vârstnice cu comorbidităţi vor primi vaccinul cu prioritate.

Planul, care se află încă în stadiul de proiect, are drept scop vaccinarea a 23% din populaţie într-o primă etapă. Documentul final ar putea fi gata până la finalul perioadei octombrie-noiembrie, se mai precizează în raport.

Persoanele selectate vor beneficia de circa 600 de milioane de doze de vaccin.

La începutul acestei luni, ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, a spus că India speră să primească până la 500 de milioane de doze de vaccinuri contra coronavirusului până în iulie anul viitor pentru inocularea a circa 250 de milioane de persoane.

Potrivit oficialilor, administrarea vaccinului unei populaţii de 1,3 miliarde de persoane va fi un exerciţiu gigantic, care se va prelungi probabil până în 2022.

Bilanţul total al infecţiilor cu coronavirus în India a ajuns la 7,43 de milioane sâmbătă, după ce a crescut cu 62.212 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii.

Numărul cazurilor active de infectare a scăzut însă sub 800.000, pentru prima dată în 1,5 luni, ceea ce este o realizare semnificativă, potrivit ministerului.

India a înregistrat al doilea cel mai mare număr de cazuri la nivel mondial după Statele Unite şi există temeri că bilanţul ar putea creşte pe perioada sezonului festivalurilor, care se află în desfăşurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *