Indiferența primarului Sector 6 costă vieți: Femeie care alerga lângă Lacul Morii din Capitală, ucisă de câini

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Conform unor surse judiciare, este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Poliția Capitalei a anunțat că Secția 20 Poliție a fost sesizată prin 112 că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că victima este o femeie în vârstă de 43 de ani, care ar fi fost atacată de o haită de 7-8 câini. Cel care a sunat la 112 a fost un cetățean care a văzut de la depărtare ce s-a întâmplat și a încercat sa intervină, dar ar fi fost prea târziu când a ajuns, au mai spus sursele citate.

Este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă. Ea făcea jogging lângă digul Lacul Morii când a fost atacată de câini, suferind răni multiple la cap și la membre. Atunci, femeia a fost salvată de doi biciclişti care treceau în acel moment prin zonă.

Primăria Capitalei a anunţat că purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu, şi un reprezentant de la Poliţia Locală Bucureşti merg la faţa locului.

În aprilie anul trecut, când femeia a fost atacată prima dată de câini, ASPA spunea că de la începutul anului instituția a fost sesizată de mai multe ori să intervină în zonă, însă câinii nu au fost ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele instituției nu pot interveni.

De atfel, acesta este argumentul pe care ASPA îl invocă în fața numeroaselor sesizări privind haitele de câini din sectorul 6.

La finalul anului trecut, prezentatoarea TVR Dorina Florea a fost atacată de o haită de câini tot în Sectorul 6, pe bulevardul Timișoara.

Autoritățile au transmis atunci pentru HotNews.ro că au primit numeroase sesizări privind haitele de câini din mai multe zone din Sectorul 6, pasându-și însă responsabilitatea.

Reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) spuneau că ar fi încercat zilnic să prindă câinii, dar nu au reușit pentru că animalele ies pe domeniul public doar noaptea, când nu pot folosi arma cu tranchilizant. Ziua, câinii se retrag pe proprietăți private, unde instituția nu are competențe. Mai mult, ei acuză că nu sunt sprijiniți de Poliția Locală a Sectorului 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *