Influencerii care câştigă mii de euro pe postări, prinşi de ANAF că au tras ţepe URIAŞE la stat: Datorează peste 1,2 milioane de euro!

Inspectorii au descoperit milioane de lei venituri ale influencer-ii lor pentru care nu au fost plătite impozite.

Şefului ANAF a declarat în exclusivitate la Antena 3 câţi influenceri din România sunt pe lista neagră a celor care au fentat plata impozitelor.

„În ultimele 24 de luni ANAF-ul a controlat și a identificat 56 de persoane fizice care au obținut venituri din activitățile pe care le desfășoară pe paginile de socializare, să le numim generic în acest fel.”, a anunţat Lucian Heiuş.

El a mai precizat şi suma uriaşă pe care influencerii o datorează Statului.

„În urma controalelor pe care le-am făcut la aceste 56 de persoane au fost stabilite impozite neplătite de 6,1 milioane lei.

Dorian Popa este unul dintre cei mai apreciați influenceri, mai ales în rândul adolescenților. Milioane de oameni îl urmăresc pe Instagram, Facebook și Youtube. Din asta, artistul adună sume mari în conturi.

O singură postare pe Instragram în care apare doar un produs, îi aduce în jur de 3000 de euro, în timp ce un filmuleț este remunerat cu sume între 4500 și 5000 de euro, potrivit click.ro.

Pe lângă aceștia se numără și Antonia, Adela Popescu, Speak sau Andreea Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.