Îngrijorător. Finanțele fac împrumuturi tot mai mari

Ministerul Finanțelor intenționează să împrumute de la bănci, în martie, 2,47 miliarde de lei, inclusiv sumele suplimentare, cu 11% mai mult decât suma împrumutată în februarie și cu 16,2% peste cea vizată luna trecută. Este îngrijorător faptul că Teodorovici girează aceste imprumuturi, din ce în ce mai mari.

Finanțele au anunțat că vor scoate pe piață, în martie, titluri de stat în valoare de 400 de milioane de lei, cât în luna precedentă, printr-o singură licitație, care va fi organizată la data de 21 martie și care va avea o maturitate de un an.

Ministerul condus de teodorovici vrea să împrumute o sumă țintă orientativă de 1,8 miliarde de lei 1,5 miliarde de lei, cu 20% mai mult decât cea vizată în ianuarie, pe care să o completeze cu 270 de milioane de lei din șase sesiuni suplimentare de oferte neconcurențiale, un nivel, de asemenea, cu 20% peste cel vizat în ianuarie.

MFP a reușit să atragă de la bănci în februarie 2,225 de miliarde de lei, peste suma dorită de 2,125 miliarde de lei, inclusiv sumele suplimentare, în ciuda faptului că a respins ofertele în cadrul a două sesiuni din șapte.

În plus, în martie, Finanțele au vândut titluri de stat în valoare de 695 de milioane de lei persoanelor fizice prin Programul Tezaur, vânzare pe care o vor continua în fiecare lună a acestui an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *