Insolvența cauzează grav Teldrum. Firma vrea să ajungă la faliment

Teldrum se plânge că nu mai poate lua contracte publice după ce singură și-a cerut insolvența și nu a achitat datoriile la stat. Pentru prima data în ultimii zece ani, societatea se plânge că deja înregistrează pierderi de 9,2 milioane de lei după primele șase luni.

Cifra de afaceri realizată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018 a fost de 22 mil. lei, în scădere cu 40 mil. lei (65%) față  de  aceeași perioadă  a  anului 2017.  Scăderea  se datorează  în  cea mai  mare  parte impactului  negativerezultat  de intrarea  în insolvență,  precum  și neachitării  datoriilor  bugetare și  implicit  imposibilității  participării  la licitații  publice pentru contracte și lucrări noi. Conform informațiilor puse la dispoziție de către societatea debitoare, numărul lucrărilor facturate în prima jumătate a anului a scăzut de la 31 la 19, aceasta reprezentând o scădere a sumelortotale facturate de a 76 mil. lei la 22 mil. lei. “ se arată în ultimul raport publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Teldrum și-a cerut singură insolența la finalul anului trecut, deși avea profit și contracte. La puțină vreme DNA a anunțat că a  instituit sechestru pe conturile societății cercetată penal pentru fraude europene până la concurența sumei de 32.118.589 de lei, cât era prejudicial în cauza respective. Atâta vreme cât are profit, nu e motiv de intrare în faliment”declara public administratorul judiciar de la acea vreme, Remus Borza.

Cu toate acestea, ca măsură de precauție, DNA a cerut instanței interdicția declarării falimentului, măsură care este și în prezent în vigoare și pe care TELDRUM o contestă la fiecare 60 de zile.

 

Cu toate că se plânge că nu poate participa la licitații publice, Teldrum a încheiat mai multe contracte prin încredințare directă cu primării din țară, ultima a fost încheiată pe 25 iulie cu SC Local Urban SRL din Turnu Măgurele, în valoare de 12 mii de euro.

 

Sursa foto: www.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *