Inspecția Judiciară cercetează procurorii care au…cercetat Dosarul violențelor de la protestele din 10 august

nspecția Judiciară efectuează verificări pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruț Mihalache și Bogdan Pârlog, aceștia fiind cercetați pentru încălcarea dispozițiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august, au confirmat, pentru Mediafax, reprezentanții Inspecției.

Aceștia sunt cercetați pentru că ar fi încălcat ordinele și procedurile interne privind ancheta protestului din 10 august. Ei au instrumentat dosarul protestului înainte ca acesta să fie preluat de către secția militară din cadrul PArchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceștia se ocupă în continuare de caz, fiind delegați la Parchet, deși un ordin interzice acest lucru.

De altfel, procurorul Bogdan Pîrlog mai este vizat de Inspecția Judiciară într-o cauză. Instituția a exercitat, la finele lunii august, acţiunea disciplinară faţă de procurorul militar Ciprian Pârlog, cel care a fost la protestul din 10 august, pentru că prin opiniile exprimate într-un articol de presă din 25 ianuarie 2018, ar fi denigrat judecătorii CSM şi inspectorii IJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *